V DJZ - Lásky Georgea Washingtona

05.05.2003 Celý región

Chorvátskeho autora Mira Gavrana prešovský divák už pozná prostredníctvom úspešnej komédie „ Muž mojej ženy“ , ktorú Divadlo Jonáša Záborského uv...
Chorvátskeho autora Mira Gavrana prešovský divák už pozná prostredníctvom úspešnej komédie „ Muž mojej ženy“ , ktorú Divadlo Jonáša Záborského uvádza v koprodukcii s DADom. Ďalšiu bizarnú situáciu sa však Gravran rozhodol rozohrať aj v hre „ Lásky G. W. “ , s ktorou do Historickej budovy DJZ prichádza tentoraz hosťovať Divadlo Jozefa Gregora Tajovského zo Zvolena.

O čo ide? Predstavte si situáciu, keď mesiac po smrti veľkého prezidenta smútiaca vdova pozýva na návštevu milenku svojho zosnulého manžela! Dramatické stretnutie dvoch rivaliek je plné emócií a odkrýva náhle minulosť v novom svetle. Koho vlastne prezident podvádzal?

„ Rád píšem o ženách, pretože si myslím, že život žien je oveľa komplikovanejší a zaujímavejší ako život mužov. “ , - tvrdí autor.

Čo nám o ženách poodhalí tentoraz? Režijne sa pod hru podpísal mladý režisér Michal Náhlík a s choreografiou mu pomáhal Prešovčan Dano Straka, ktorého poznáme aj z javiska DJZ. Herecký koncert v podaní Svetlany Sarvašove-Csudayovej a Zuzany Kyzekovej uvidia prešovský diváci
v Historickej budove Divadla Jonáša Záborského 14.mája 2003 o 19.00 hod.
Cena vstupeniek je 80. -, 90. -, 100. - Sk.
(lukas - www.djz.sk)
 

Vyberte región

mark